Sparen voor je droomauto. Lees onze tips!

Sparen voor je droomauto. Lees onze tips!

De kans is groot dat je droomauto onbetaalbaar lijkt. Veel mensen dromen van een auto die meer dan een ton kost. Maar wat als deze auto nou echt je droom is en je verder niet zo veel nodig hebt? Dan kun je maar beter snel verder lezen en beginnen met sparen!

Het spaarproces versnellen

Je kunt op verschillende manieren gaan sparen. De meest voor de hand liggende optie is een spaarrekening met goede rente. Helaas bestaan die niet meer! Bovendien verlies je veel geld als je je geld lang op een spaarrekening laat staan. Dit verlies wordt door inflatie veroorzaakt. Producten worden elk jaar zo’n 2% duurder met een gezonde economie. Afgelopen jaar is dat wat meer geweest. Dat betekent dat als je een auto wilt kopen die nu een ton waard is, hij over 10 jaar 122000 euro zal kosten en je dus aanzienlijk meer moet gaan sparen. Voordat je alle moed verliest, je kunt je spaarproces versnellen. Dit is hoe:

Investeren in de aandelenmarkt

Investeren in aandelen kan een groot risico met zich mee brengen. Het is daarom essentieel dat je altijd een noodrantsoen op je rekening laat staan waar je op elk moment bij kunt. Je kunt er voor kiezen om grote risico’s te nemen waarmee zowel het verlies als de winst groot kan zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een veiligere manier van investeren te kiezen door gespreid te investeren of in ETFs of index-fondsen te investeren. Het is hoe dan ook belangrijk dat je je goed inleest over de bedrijven waarin je wil investeren om de kansen op verliezen te minimaliseren. ETFs en index-fondsen hebben over de geschiedenis gemiddeld 8% stijging gezien. Dat zou betekenen dat wanneer je nu 3000 euro inlegt en elke maand 700 bij stort, je over 10 jaar wel over de 120.000 euro zult zitten.

Investeren in crypto

Voor investeren in crypto gelden dezelfde principes als de aandelenmarkt. Echter, kan de koers wel meer schommelen dan die van een ETF of index-fonds. Bovendien is de geschiedenis van crypto een stuk korter dan die van de aandelenmarkt. Houd hier rekening mee bij de keuze van je investering. Je kunt bij Anycoindirect beginnen met investeren in cryptomunten. Je vindt hier een selectie van cryptomunten die minder volatiel zijn dan andere munten. Toch blijft het belangrijk om je eigen onderzoek te doen, je in te lezen en nooit meer te investeren dan je kunt verliezen!

Een bijverdienste

Als klap op de vuurpijl kun je een bijverdienste zoeken. Dit is een parttime tijdsbesteding waar je een extraatje mee kunt verdienen. Het geld dat het oplevert, geef je in dit geval niet uit, maar investeer je ook op een van de bovenstaande manieren. Zo kun je het proces een stuk sneller laten verlopen. Zo zul je door 100 euro meer per maand in te leggen, met 8% winst al 11.000 meer hebben over tien jaar. Lijkt die droomauto opeens toch niet zo onmogelijk als je misschien had gedacht, nu nog het geduld op brengen om het geld succesvol te sparen…