Met de auto naar Napels? Dit zijn de leukste highlights!

Met de auto naar Napels? Dit zijn de leukste highlights!

Ga je binnenkort met de auto op vakantie of citytrip naar Napels? De stad Napoli zoals de Italianen Napels noemen, of in het Engels Naples is een Italiaanse stad met veel verrassende bezienswaardigheden. De volgende vier attracties en activiteiten wil je niet missen tijdens je Naples citytrip.

Naples Underground

De meest verrassende activiteit van Napels vind je onder de grond, ook bekend als Naples Underground of Napoli Sotterranea. Onder de stad Napels bevindt zich een heel stelsel van gangen, grotten en kelders welke hun oorsprong zelfs bij de oude Grieken en Romeinen vinden. Jaren later waren dit de belangrijkste schuilkelders tijdens de Tweede Wereldoorlog.  In het centrum van de oude stad vind je het mooiste ondergrondse gedeelte, namelijk Napoli Sotterranea, maar je kunt ook vlakbij Piazza del Plebiscito de Galleria Borbonica bezoeken. Dit is de Bourbon tunnel welke een ondergrondse schuilweg was vanuit het Koninklijke Paleis van Napels.

Pompeii

Pompeii was in de Romeinse tijd een belangrijke stad en bekend werd door de verwoesting van de Vesuvius vulkaan, Monte Vesuvio. In 79 na Christus werd Pompéi volledig bedekt onder een dikke laag as van de vulkaanuitbarsting. Door deze laag as is Pompeii verworden tot één van de best bewaarde Romeinse steden. Maak een rondleiding door de opgravingen van Pompei en bezoek bijzondere plaatsen zoals het forum, het centrum van de stad, et amfitheater, verschillende badhuizen of één van de vele tempels van Pompeii. U kunt makkelijk een dag rondzwerven tussen de opgravingen.

Vesuvius

Na een bezoek aan Pompeii mag uiteraard ook een bezoek aan de aangrenzende Vesuvius vulkaan niet ontbreken. Zowel vanuit Napels als Pompei is het nationale park van de Vesuvius makkelijk te bezoeken. Met een bus kunt u gebracht worden tot een kilometer afstand van de krater, waarna u een pittige wandeling kunt maken richting de kratermond. De andere beloning die u op het eind van deze tour heeft is een schitterend uitzicht over Napels en de omgeving.

De kastelen van Napels

In de stad Napels zijn een aantal opvallende kastelen te vinden. Bovenop de Vomero berg treft u Castel Sant Elmo. Met de Funicolare di Montesanto (kabelbaan) kunt u snel naar de top van de berg om dit kasteel te bezoeken. Vanaf Castel Sant Elmo heeft u het mooiste uitzicht over de stad Napels. Combineer dit bezoek meteen ook met het klooster Certosa di San Martino, bekend vanwege de prachtige binnentuin van het karthuizerklooster. Aan de kust ligt verder het imposante Castel dell’Ovo. Dit ‘eierkasteel’ ligt op een strategische positie aan de baai van Napels. Het derde kasteel is Castel Nuovo, welke van buiten indrukwekkend is, maar waarvan u de binnenkant kunt overslaan.