Veilig op autovakantie naar Portugal? Wij hebben 6 tips voor je!

Veilig op autovakantie naar Portugal? Wij hebben 6 tips voor je!

Ga je op autovakantie naar Portugal? Naar Porto? Autovakantie Ponta Delgada? Dan is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan en de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Portugal is een prachtig land om per auto te verkennen, maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om jouw reis zo veilig mogelijk te maken. In dit artikel geven wij je 6 handige tips om veilig op autovakantie naar Portugal te gaan.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! Voordat je op autovakantie gaat naar Portugal, is het belangrijk om je auto goed na te laten kijken. Controleer de bandenspanning, de motorolie en de remmen. Ook is het verstandig om te zorgen voor een goed werkend navigatiesysteem en voldoende kaarten van Portugal. Daarnaast is het handig om de reisplanning goed uit te stippelen en eventuele overnachtingen van tevoren te boeken.

Ken de verkeersregels

Voordat je de weg op gaat in Portugal, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verkeersregels. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidshesje in je auto te hebben. Ook is het in Portugal verboden om te rijden met slippers of sandalen. Zorg er dus voor dat je altijd goede schoenen draagt tijdens het autorijden.

Let op je snelheid

In Portugal gelden er andere snelheidslimieten dan in Nederland. Zo is de maximumsnelheid op snelwegen 120 km/u en binnen de bebouwde kom 50 km/u. Let goed op deze snelheidslimieten en pas je rijgedrag hier op aan. Houd er rekening mee dat er in Portugal regelmatig snelheidscontroles worden uitgevoerd.

Let op auto-inbraken

Helaas komt auto-inbraak regelmatig voor in Portugal. Om te voorkomen dat er spullen uit je auto worden gestolen, is het belangrijk om waardevolle spullen uit het zicht te leggen en de auto altijd goed af te sluiten. Parkeer daarnaast op een veilige plek, zoals een bewaakte parkeerplaats of een goed verlichte plek.

Hou rekening met tolwegen

In Portugal zijn er veel tolwegen waar je gebruik van kunt maken. Het is verstandig om hiervoor een elektronisch tolsysteem aan te schaffen, zodat je gemakkelijk tol kunt betalen zonder in de rij te hoeven staan. Ook is het mogelijk om tolwegen te vermijden en alternatieve routes te nemen, maar houd er rekening mee dat deze vaak langer duren.

Verzeker je goed

Last but not least: zorg voor een goede autoverzekering voordat je op autovakantie naar Portugal gaat. Controleer of je verzekering ook geldig is in het buitenland en bekijk of je eventueel aanvullende verzekeringen nodig hebt. Dit geeft je een gerust gevoel, mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens je vakantie.

Met deze 6 tips ben je goed voorbereid en kun je veilig op autovakantie naar Portugal gaan. Geniet van het prachtige land en maak mooie herinneringen tijdens je reis!