Tsitsikamma National Park in zuid-Afrika

Tsitsikamma National Park in zuid-Afrika

Het Tsitsikamma National Park in Zuid-Afrika is de basis geweest voor een van de mooiste hikes van mijn leven. De Waterfall Trail is een hike die niet per se heel moeilijk is maar wel enorm divers is en je daardoor voor lange tijd bijblijft! Aan het einde van de trail wordt je beloond met een mooie waterval en bijbehorende poel, de hike is dus zeker de moeite waard! Verder kun je er Kajakken, kamperen en over de Suspension Bridge lopen. Het Tsitsikamma NationalPark bevat nog veel meer hikes, must-see’s en mooie plekken dan in dit artikel staan; je kunt er gerust een paar dagen verblijven!

Kayakken en de Suspension Bridge

Als je maar 1 dag in het Tsitsikamma National Park heb kun je niet alles doen wat je wilt. We verbleven er ook niet. Dat betekende vroeg eruit om als een van de eerste in het Tsitsikamma National Park te zijn. We gingen in de ochtend direct kayakken met Untouched Adventures. Na het aanmeten van de (achteraf overbodige) wetsuits moesten we een kilometertje lopen met de peddels in de hand, over een pad wat direct een goed begin was. Super mooi, we zagen verderop nog apen ook! Dan ga je het water in in de Storms River Gorge, een prachtige kloof die vroeger (in de tijd van de Khoisan-people) een natuurlijke haven is geweest. De Khoisan is een volk dat kliks met elkaar praat, ze wonen nog steeds in de Kalahariwoestijn in Namibië. Ze bevolkten heel vroeger dus het Tsitsikamma National Park. Fascinerend. Afijn, het water was niet erg koud in november. Je kunt nog van een klif afspringen en je gaat op een Lilo (een soort floatie). Heel erg chill en natuurlijk super mooi! De terugweg is weer met de peddels in de hand over de Suspension Bridge in het Tsitsikamma Park. 

Waterfall Trail in Tsitsikamma National Park

Na het inleveren van de wetsuits deden we de Waterfall Trail, het begin van de Otter Trail. Een fantastische hike dus, wij keerden om bij de waterval met poel. Hier kun je ook heerlijk afkoelen en foto’s maken. Als je de weg kwijt bent, houd op de heenweg het water links en op de terugweg het water rechts! Er staan soms pijlen om de grote stenen die onderdeel van het pad zijn. Dit is natuurlijk slechts een indicatie, als je een betere route vindt moet je die gewoon nemen. Er zijn weinig regels!