Wat te doen in Athene?

Wat te doen in Athene?

Ga je binnenkort met de auto op vakantie of citytrip naar Athene? Athene (in het frans Athènes) is de bruisende hoofdstad van Griekenland en eveneens het culturele en politieke hart van het land. Het is een stad met een rijke geschiedenis, zo ontstond hier de eerste democratie. Uit deze interessante geschiedenis treft u nog mooie overblijfselen, zoals het Parthenon op de Acropolis berg, de oude Agora, de Romeinse Agora of restanten van de Bibliotheek van Hadrianus. Wat zijn de highlights en attracties van Athènes die u niet mag missen?

Acropolis en Parthenon

De Acropolis is de 156 meter hoge berg in het centrum van Athene Griekenland. Vanuit alle hoeken van de stad is de Acropolis berg een belangrijke verschijning, maar ook symbolisch was de berg belangrijk voor de stad Athene. Zo treft u op de berg de Oude Athenetempel aan, ter ere van de beschermgodin Athena. De meest opvallende tempel is echter het Parthenon, ook wel de nieuwe tempel voor de godin Athena. Deze Parthenon is een zogenaamde Dorische tempel en bestond uit wit marmer wat redelijk bewaard is gebleven, in tegenstelling tot het houten dak van de Acropolis tempel. Na afloop van uw bezoek is het de moeite waard om het Acropolis museum te bezoeken, waar de beste archeologische vondsten van de Acropolis te vinden zijn. Wij raden u aan een combiticket te kopen voor zowel de Acropolis als voor zes andere archeologische sites, waarmee u ook de Romeinse Agora, de Oude Agora, de Tempel van de Olympische Zeus, het museum van Kerameikos en de bibliotheek van Hadrianus kunt bezoeken. Op deze manier maakt u een leuke archeologische wandeling langs het oude Athene.

Wijken Monastiráki en Plaka

Wanneer u het centrum van de stad Athènes bezoekt zijn er twee wijken die u zeker zult bezoeken, namelijk Monastiráki en Plaka. De eerste is het gebied rondom het centrale Monastiráki plein waarop de winkelstraat Ermou eindigt. Op het plein bevindt zich o.a. een voormalige moskee en de Pantanassa kerk. Ook vinden er geregeld vlooienmarkten plaats rond het plein. Aan de wijk grenst ook de oude Agora van Athene, waar in de Stoa van Attalus een museum te bezoeken is. De andere wijk Plaka de een oude volksbuurt, welke tegenwoordig het toeristische hart van de stad is. U zult hier tussen de vele toeristen dwalen op zoek naar souvenirs en Griekse restaurants.

Wisseling van de wacht in Athene

Een ander beroemd plein in Athene is het Syntagmaplein, ook bekend als Platía Syntágmatos. Aan dit drukke verkeersknooppunt ligt het Griekse Parlementsgebouw en in het ondergrondse metrostation zijn verschillende archeologische vondsten te vinden die tijdens de bouw werden ontdekt. Bij het parlementsgebouw ligt ook het Graf van de onbekende Soldaat, welke door traditionele wachters wordt bewaakt en waarbij de wisseling van de wacht een waar schouwspel is.