Vakantie naar Schiermonnikoog? Dit moet je doen!

Vakantie naar Schiermonnikoog? Dit moet je doen!

Wie zegt dat je Nederland uit moet voor een mooie vakantie heeft het helemaal mis. In Nederland zijn namelijk meerdere prachtige plekken te vinden, die je ook nog eens op verschillende manieren kunt ontdekken. Eén van deze plekken is Schiermonnikoog. Hoewel dit het kleinste Waddeneiland is dat Nederland te bieden heeft, vind je hier vermaak voor verschillende dagen. Lees snel verder en boek je vakantie gelijk!

1. Het eiland verkennen

Het voordeel van op vakantie gaan naar een klein eiland is dat je erg veel overzicht hebt. Binnen no-time weet jij alles te vinden, tenminste als je wel eerst goed op onderzoek uit bent gegaan. Op Schiermonnikoog is dit onderzoek op zich al een geweldige activiteit, vooral als jij ervoor kiest het eiland te fiets te verkennen. Schiermonnikoog kent meerdere prachtige fietsroutes, die jou niet alleen bekend maken met het eiland maar die ook gelijk je verwondering op proef stellen. Je fietst langs prachtige natuurgebieden, stranden en verkent ook de meerdere dorpjes die je op het eiland vindt. De grootste fietsroute van Schiermonnikoog is zo’n 33 kilometer: een perfecte eerste dag dus.

Wil jij zeker weten dat je geen onnodige kosten maakt op de fiets, dan is het slim om een fietsverzekering af te sluiten. Neem eens een kijkje op de website van InShared en vind een fietsverzekering die jou op de huid is geschreven.

2. Stranddag

Na zo’n actieve dag kom jij het liefst even tot rust, toch? Zoals je gisteren al gemerkt hebt, is dat op Schiermonnikoog geen probleem, aangezien het eiland beschikt over een prachtig strand waar jij kunt uitrusten. Natuurlijk is goed weer hier een must voor, maar wanneer dit het geval is raden wij ook gelijk aan om je goed in te smeren. Op de stranden van Schiermonnikoog kun je namelijk zwemmen, maar ook heel goed verbranden. Laat dit je niet tegenhouden, want wanneer jij jezelf hierin goed verzorgt, kom je geweldig tot uitrusting.

3. Musea

Schiermonnikoog is misschien niet heel groot, maar laat dit je niet denken dat er niks te doen is. De derde dag ga jij je namelijk verdiepen in meerdere onderwerpen. Typisch Schiermonnikoogs zijn natuurlijk de schelpen, die je vindt in het Schelpenmuseum. Maar, ook meer historische onderwerpen vind je hier, zoals het Bunkermuseum, waarin jij de belangrijke geschiedenis van Schiermonnikoog van dichterbij meemaakt. Een uitstekende laatste dag, zodat jij alle verse informatie mee kunt nemen en dit kunt delen met je vrienden terug in je eigen woonplaats.

Veel plezier!

Het enige wat je nu nog staat te wachten is het vinden van een mooie plaats om te overnachten. Ook dit is geen probleem in Schiermonnikoog! Neem maar eens een kijkje op AirBNB of probeer een mooi hotel te vinden. Vaak zijn deze overnachtingen voorzien van een mooie uitkijk, waardoor jij ook bij thuiskomst nog van dit eiland weet te genieten. Is dit je gelukt? Dan wensen je veel plezier.