Hoe maak je autorijden nog leuker?

Hoe maak je autorijden nog leuker?

Ben je iemand die houdt van autorijden? Die het op zondagmiddag gewoon fijn vindt om een rondje te gaan rijden, zonder een specifieke bestemming? Heerlijk de wind door je haren, genieten van prachtige natuur en natuurlijk van al die andere mooie auto’s die je tegenkomt. Wij hebben een aantal tips voor je, waarmee je autorijden nog leuker maakt!

Geen afleiding in de auto

Je ziet mensen tegenwoordig van alles doen in de auto; de mobiele telefoon checken, lezen en zelfs scheren! Dit zijn afleidingen die levensgevaarlijk zijn in het verkeer. Hierbij gaat het niet om de duizenden keren dat het goed wel gaat, het gaat juist om die ene keer dat je te laat reageert op een situatie. De gevolgen kunnen dramatisch zijn, je kunt dit op een makkelijke manier voorkomen. Zorg ervoor dat je geen enkele afleiding hebt in je auto; dus geen mobiele telefoon, geen boek en al helemaal geen scheerapparaat. Je zult merken dat dit bovendien ook nog eens een stuk relaxter rijdt!

Uitgerust in de auto

Ben jij single? En slaap je in een eenpersoonsbed? Dan kan het zo zijn dat dit bed net te klein is voor je. In de praktijk betekent dit dat je waarschijnlijk vaak ligt te woelen ’s nachts, waardoor je eigenlijk net tekort rust krijgt. Als je na zo’n rommelige nacht in de auto stapt, ben je natuurlijk niet helemaal scherp. Ideaal in dit geval, is een twijfelaar matras. Juist, een matras die qua formaat tussen een eenpersoons- en een tweepersoonsmatras inzit. Een matras 140X200 is ideaal voor degene die voor zichzelf wat meer ruimte wil, maar ook kiezen veel mensen hiervoor, die graag knus willen slapen met hun partner. Heb je een klein appartement? Bespaar ruimte en kies ook voor een twijfelaar!

Zorg dat je auto in topconditie is

Door regelmatig je auto te controleren, rij je veel relaxter. Denk hierbij aan het controleren van onder andere je oliepeil, de bandenspanning en de hoeveelheid koelvloeistof. Hiermee voorkom je dat je in situaties terechtkomt, die je zelf had kunnen voorkomen. Zeker als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, is het raadzaam om vooraf, deze controles uit te voeren. Het rijdt een stuk relaxter, maar bovendien kun je er ook nog eens veel geld mee besparen. Geen reparaties, geen kosten!