Proefrit maken met speed pedelec? Hier moet je op letten!

Proefrit maken met speed pedelec? Hier moet je op letten!

Ga je binnenkort een proefrit maken met een speed pedelec? Dat is een leuk vooruitzicht! Want rijden met een speed pedelec is op zichzelf al een feestje. De speed pedelec wordt ook wel een speedbike genoemd, omdat hij tot wel vijfenveertig kilometer per uur mag rijden. Auto rijden is natuurlijk heerlijk en comfortabel, toch is het wel zo fijn als je een alternatief in je schuur hebt staan voor bepaalde momenten, bijvoorbeeld voor de dagen als er heel veel file staat onderweg naar je werk. Hieronder hebben we drie tips voor je op een rijtje gezet, waar je zeker op moet letten tijdens het maken van je proefrit. Hier komen ze!

Rij een flink stuk

Een speed pedelec proefrit maken heeft pas echt nut, als je ook een flinke afstand gaat fietsen. Wil je deze speedbike gaan gebruiken voor woon-werk verkeer? Dan is het verstandig om gewoon het stuk te gaan rijden, wat je straks ook af moet leggen om op je werk te komen. Dan weet je zeker dat je niet voor verassingen komt te staan als je straks met de speed pedelec naar je werk wilt gaan. Tijdens de proefrit kun je hierbij ondervinden hoe het je vergaat bij oversteekpunten, stoplichten en bijvoorbeeld rotondes. 

Op maat instellen

Laat de speed pedelec helemaal voor jou op maat instellen, voordat je proef gaat rijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het instellen van de hoogte van het zadel en het stuur. Rij eerst een klein stukje om te ondervinden of de afstellingen voor jou goed zijn. Is dit niet het geval? Ga weer terug en zorg ervoor dat deze wel op de juiste manier worden ingesteld. Op deze manier weet je zeker dat je een proefrit gaat maken met een speed pedelec die op jou wensen is afgestemd. Wil je jouw speed pedelec aanschaffen bij een erkende fietsenwinkel met verstand van zaken? Ga dan voor een speed pedelec bij Fietsenwinkel Maassluis, hier kun je rekenen op expertise en prima service. Daar kies jij toch ook voor?

Test verschillende fietsen uit

Heb je een hele mooie speed pedelec gezien? Dan wil dit niet zeggen, dat dit ook de fiets is die het beste bij jou past! Je doet er dan ook goed aan om verschillende speedbikes uit te proberen, voordat je een definitieve keuze maakt. Rij met iedere fiets een flink stuk om een goed beeld te kunnen vormen van iedere fiets. Met deze tips weet je zeker dat je na de proefritten, een goed onderbouwde keuze kunt maken!