De juiste bestemming kiezen voor een groepsreis

De juiste bestemming kiezen voor een groepsreis

Nog aan het speuren naar een onvergetelijke reisbestemming? Gelukkig is er tegenwoordig genoeg keuze uit diverse reizen. Zo kun je naar Azië, het zuiden van Afrika of toch lekker een stedentrip doen in Europa. Het wordt je dus ook allemaal niet makkelijk gemaakt met die honderden soorten reizen waar je uit kunt kiezen. Want als je dan net een bestemming hebt uitgekozen die je leuk vindt, horen er ook weer tientallen programma’s bij die van elkaar verschillen. En dat ook nog eens allemaal bij verschillende reisorganisaties. 

Een reisbestemming die we eigenlijk iedereen wel kunnen aanraden is Vietnam. Vietnam staat om een aantal redenen bekend als reisbestemming en daar laten we je in dit artikel kennis mee maken.

Solo reizen Vietnam - ook in groepsreis vorm

Wat veel reizigers tegenwoordig doen is het ondernemen van een onvergetelijke reis in de vorm van een groeps- of solo reis. Juist omdat Vietnam een verre bestemming is waarvan je meerdere delen moet ontdekken, is het makkelijker om dit in de vorm van een groepsreis te ontdekken.

Voor jongeren zit er ook veel tussen. Tegenwoordig zijn er veel jongerenreizen naar de meest spectaculaire onderdelen van Azië, zo ook voor Vietnam. Simi reizen is een reisorganisatie die reizen aanbiedt voor jongeren. Dit doet de organisatie voor een doelgroep van 18-32 jaar. Met diverse reisbestemmingen naar Zuid-,Midden- en Noord-Amerika, Midden-Oosten, Europa, Afrika en Azië zit er genoeg tussen voor reizigers om uit een van de onvergetelijke reizen te kiezen.

De voordelen van een groepsreis!

Groepsreizen komt eigenlijk met heel veel voordelen. Zo hoef je de reis niet meer alleen te maken, leer je nieuwe mensen kennen en wordt de reis tot in de puntjes voor je georganiseerd. Vooral met lange-afstandsreizen is dat dan een echte aanwinst. Hieronder geven we een kort overzicht van de voordelen die het ondernemen van solo reizen je kan brengen:

- Hechte banden worden gevormd tijdens de reis.

- Een reisorganisatie vangt risico’s op.

- Een reisorganisatie is expert op bepaalde reisgebieden, zo weet je dat je op de goede locaties komt.

- Praktische informatie wordt naar je toe gestuurd, zodat je je goed kunt voorbereiden op de reis.

- Je bent onafhankelijk van andere reizigers doordat je de reis zelf boekt.

- Het boeken van een groepsreis bespaart je veel tijd... Boeken, praktische informatie lezen en gaan!

5 redenen waarom je naar Vietnam moet

Ben je dus overtuigd van het ondernemen van een groepsreis? Dan is het dus tijd om ook overtuigd te raken van de wonderen van de solo reizen Vietnam. Daarom hebben we 5 redenen opgesteld waarom een reis naar Vietnam de moeite waard is!

1. Afwisseling tussen chaotische steden en rustgevende natuur

De steden van Vietnam worden ook wel gestructureerde chaos genoemd. Motoren, auto’s, mensen en treinen gaan allemaal dwars door elkaar heen, maar toch blijken de Vietnamezen dit verkeerssysteem helemaal in de gaten te hebben. De steden worden gevormd door marktjes waarbij er om elke hoek wel wat gebeurt. 

Als je de steden dan even zat bent, kun je terugtrekken naar het buitengebied. Hier kun je helemaal tot rust komen. Daar zullen de groene berglandschappen en de blauwe wateren van Vietnam zeker voor zorgen.

2. Het lekkerste eten

Wat we natuurlijk niet anders gewend zijn van Azië, is het eten er kruidig, pittig en het lekkerste wat je ooit geproefd hebt! Zo kun je er de welbekende Vietnamese loempia’s halen, maar we vragen je ook het nationale gerecht even te proberen: pho, een kruidige bouillon met noedels, vlees en diverse soorten groenten. Het beste kun je deze gerechten misschien nog wel halen op de lokale markt.

3. De lieve locals

De Aziatische bevolking staat erom bekend dat ze vriendelijk, open en een tikkeltje nieuwsgierig kunnen zijn. Dit is dan precies wat je moet verwachten zodra je Vietnam binnen stapt, maar ook is de bevolking een tikkeltje bescheiden. De Vietnamezen hebben echt het beste voor de toeristen voor en kunnen misschien een beetje opdringerig overkomen, maar weet altijd dat ze het niet altijd zo bedoelen!

4. Activity paradise

Voor jongerenreizen is het al helemaal een geweldige bestemming, want er is ook nog eens ontzettend veel te doen. Dat betekend veel spannende activiteiten die het programma vullen, uitdagende hikes en dat allemaal in een prachtige reisomgeving. 

Voorbeelden van activiteiten waar je deze reis kennis mee gaat maken is een bezoek aan de Cu Chi tunnels, roeiboot- en fietstochten, raften op de Xia-rivier en een overnachting op een cruise in Ha Long Bay!

5. En het is ook nog eens betaalbaar!

En nog iets dat vooral onder de jonge studenten een verschil maakt, is dat de reisbestemming ook nog hartstikke betaalbaar is. Ga je dus ergens een hapje eten voor het avondeten, dan ben je een habbekrats kwijt. Dat maakt dat je op het moment niet veel rekening hoeft te houden met wat je uitgeeft, als je deze lieve lokale bevolking maar even wat fooi weet mee te geven!

Hoe zien de solo reizen Vietnam eruit

Een groepsreis Vietnam kan er eigenlijk heel divers uitzien, het land valt op veel verschillende manieren te bezoeken. Zo heb je reizen waar vooral steden worden bezocht, reizen waarbij het strand centraal staat en diverse reizen die je eigenlijk wel van alles laten zien. De reis van Simi Reizen is zo’n diverse reis. Het programma kan er dan als volgt uit komen te zien:

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en tevens de eerste stad waar je tijdens deze reis zal verblijven. Dit doe je 2 nachten, op deze manier heb je voldoende tijd om de stad te verkennen. Voordat je op de derde dag een fietstour doet in de omgeving reis je door naar de Mai Chau Vallei. Hier maak je kennis met de locals van het Vietnamese buitengebied!

Op dag 5 is het dan tijd voor een beetje spanning, een heerlijke rafttocht moet dan ook even in het programma zitten, waarna je weer doorreist naar Halong Bay. Hier heb je een onvergetelijke overnachting op een cruise. Daarna heb je een iets minder chique overnachting in een nachttrein om rond de middag de volgende dag aan te komen in Hoi An. Waar je of gaat snorkelen in de ochtend of een fiets- en bamboemandboottocht gaat doen op het Cham island.

De laatste paar dagen gaan dan ook in een rap-tempo voorbij als je Ho Chi Minh, de Cu Chi tunnels, het Mekong Delta, Mui Ne en de zandduinen ontdekt.

Zoals we al zeiden. Een diverse reis met een vol programma. Zeker een aanrader als je niet vies bent van een beetje avontuur!