Deze feitjes moet je weten over een Heftruck

Deze feitjes moet je weten over een Heftruck

Een heftruck is een belangrijk en veelzijdig gereedschap in iedere fabriek. Niet voor niets wordt er dan ook veel geĆÆnvesteerd in goede heftrucks. Maar wat zijn nu de feitjes over heftrucks waar je als ondernemer rekening mee moet houden? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Een heftruck is een stuk krachtiger dan je denkt. Zo kan een heftruck tot wel 20 ton tillen. Dit maakt de truck ideaal voor het verplaatsen van zware materialen en machines. Ook kan een heftruck makkelijk manoeuvreren door kleine ruimtes, waardoor het een veelzijdig gereedschap is. Het draagvermogen heftruck is niet het enige waar je op moet letten. Ook de snelheid is van belang. Een heftruck kan een topsnelheid halen van wel 20 kilometer per uur.

Heftruck certificaat verplicht

Als je gaat investeren in een heftruck, is het belangrijk om te weten wat de wettelijke eisen zijn voor het gebruik ervan. Zo moeten chauffeurs die een heftruck besturen over een geldig certificaat beschikken. Dit certificaat kunnen ze halen bij een erkende opleiding of instelling. De opleiding duurt ongeveer vier dagen. Chauffeurs die al langer werken met een heftruck, zijn vaak al in het bezit van een certificaat. Je moet er wel rekening mee houden dat het certificaat om de vijf jaar verloopt.

Heftruck veiligheidseisen

Ook is het belangrijk dat de heftruck voldoet aan alle veiligheidseisen. Als je twijfelt of een heftruck aan alle eisen voldoet, kun je altijd contact opnemen met een expert. Zij kunnen je helpen met het vinden van de juiste heftruck voor jouw bedrijf.

Heftruck op de weg

Een heftruck op de openbare weg, is over het algemeen geen enkel probleem, zolang alle certificaten aanwezig zijn.. Vaak gebruiken vrachtwagenchauffeurs deze omdat zij kleine straten niet in kunnen met hun vrachtwagen. Als zij dan bij particulieren pallets moeten afleveren, zijn de heftrucks een perfecte oplossing.

Kosten Heftruck

De kosten van een heftruck hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de heftruck, maar ook aan de extra opties die je wilt. Zo zijn er bijvoorbeeld heftrucks met een cabine, waardoor de chauffeur ook in koude of slechte weersomstandigheden kan werken. Voor een gemiddelde heftruck in Nederland moet je zeker wel denken aan een bedrag rond de twintig duizend euro.