Auto verpanden en toch blijven rijden?

Auto verpanden en toch blijven rijden?

Zit u even krap in de financiële middelen en heeft u direct geld nodig? Vaak is een lening bij de bank aanvragen een tijdrovend proces zeker als u ook nog een BKR vermelding heeft. Verpanden van bijvoorbeeld uw auto is dan misschien een goed alternatief. Bij een pandhuis kunt u uw personenauto blijven rijden. Er wordt vaak geen limiet aan de waarde van de auto gesteld. Ook voor exclusieve auto’s, oldtimers en campers is er een passende oplossing.

Wat is verpanden?

Verpanden houdt in dat u geld kunt lenen in ruil voor een goed. De hoogte van het te lenen bedrag is afhankelijk van de waarde van datgene u aanbiedt. De waarde van het te verpanden goed wordt aan de hand van de algemeen geldende koerslijsten vastgesteld. Er is overigens een groot verschil tussen verkopen en verpanden. In het laatste geval blijft u eigenaar van uw eigendom. Zodra u namelijk weer over het afgesproken geldbedrag beschikt, krijgt u uw onderpand gewoon weer mee terug. Geld lenen op deze wijze is ideaal wanneer u even krap bij kas zit en er onbetaalde rekeningen liggen of dit wilt voorkomen, of indien u een investering wilt doen en dringend geld nodig heeft.

Verpand uw auto en blijf ermee rijden

Het verpanden van uw auto kan binnen 1 dag geregeld zijn. Mocht u contact gaan opnemen met een pandhuis zorg dan dat u alle papieren van uw auto, bedrijfswagen of camper bij de hand heeft. Er zijn pandhuizen waar u de mogelijkheid heeft om uw auto te verpanden maar onder condities kunt blijven rijden met uw auto.

Het verpanden van uw auto in enkele eenvoudige stappen

- Doe de aanvraag op de website van een pandhuis.

- Geef aan welk bedrag u wilt lenen en welke looptijd u wenst.

- Binnen 24 uur ontvangt u meestal het voorstel.

- Na goedkeuring van het voorstel maakt u een afspraak met het pandhuis.

- Uw auto wordt gecheckt.

- Kies er zelf voor uw auto verpanden en te blijven rijden of om de auto te stallen

- Een pandhuis heeft vaak overdekte verwarmde stallingen waar uw auto veilig staat en verzekerd

- Zodra alles is afgehandeld ontvangt u direct het geld.

- Aan het eind van de looptijd betaalt u het geleende bedrag + de vergoeding terug.

Wilt u meer lezen over auto verpanden en blijven rijden lees meer hierover op verschillende website's van vandaagverpanden of contant geld nodig