Op deze manier maak je je auto schoon!

Op deze manier maak je je auto schoon!

Een goed verzorgde auto is een parel voor het oog. Echter onderhouden gaat niet vanzelf. Exterieur en interieur van auto reinigen draagt bij aan een goede staat en waardebehoud van je auto.  In deze richtlijn leer je meer over de juiste manier om je interieur schoon te maken en welke producten zorgen voor een top resultaat.

Vlekken uit de bekleding verwijderen

Voor uw autostoelen geldt hetzelfde als voor uw bank in uw woning. Afhankelijk van het materiaal en de vlek is schoonmaken heel eenvoudig of lastig.

Stof

Lichte vlekken van bijvoorbeeld drinkresten op stoffen stoelen kunnen heel eenvoudig worden verwijderd. Vaak is het gebruik van huishoudelijke producten zoals scheerschuim of een reiniger uit de supermarkt prima te gebruiken. Gebruik een tandenborstel om het wasmiddel in de stof te wrijven om opgedroogde vlekken te laten weken. Oefen niet te veel kracht uit om te voorkomen dat u door de stof wrijft waardoor deze dunner wordt.

Leer

Het reinigen van leer is eenvoudig. Zeker als je je auto goed onderhoudt met een leerverzorgingsmiddel. De meeste vlekken trekken met leer niet in het materiaal. Een reiniging met een oplossing van een mild schoonmaakmiddel is een goede werkwijze voor het weghalen van het ergste vuil. Breng nooit te veel water aan. Dit kan blijvende vlekken veroorzaken. Als u met een sprayreiniger werkt, zorg er dan voor dat u deze op afstand van het materiaal houdt. Heel belangrijk is het regelmatig aanbrengen van speciale verzorgingsproducten als nabehandeling. Deze worden met name aanbevolen voor glad leer. Afhankelijk van het type leer kan zelfs crème voor schoenen worden gebruikt voor het afdichten, die goed moet worden opgenomen om te voorkomen dat er vlekken op de kleding van de passagiers komen.

Dashboard reinigen

Gebruik een stofzuiger met opzetborstels om het dashboard schoon te zuigen. Probeer stof of vuil van het dashboard te verwijderen. Neem vervolgens een zachte microvezeldoek, gedrenkt in water, om je dashboard af te vegen. Als het interieur van uw auto bijzonder vuil is, vul dan een kom met warm water en milde zeep. Gebruik dit om het dashboard, het stuur, de handrem en het interieurplastic van uw voertuig schoon te vegen.

Vermijd krassen en vocht

Vooral in de winter kan je auto damp worden. Bijvoorbeeld als je ijs moet krabben van de voorruit. Let er op dat je niet te veel ijs meeneemt de auto in zodat de automatten mooi droog blijven.