Wat kost een auto huren op vakantie tegenwoordig?

Wat kost een auto huren op vakantie tegenwoordig?

Wanneer je niet met de auto reist naar je favoriete plek wil je natuurlijk wel een beetje zien van de omgeving. De meeste mensen huren dan ook een auto op hun vakantieadres. Alleen is dit de afgelopen jaren wel steeds duurder geworden. Hier zijn een aantal redenen voor, zoals het chip tekort en corona (Covid-19) pandemie. Beide hebben eraan bijgedragen dat een auto huren voor een perfecte vakantie bijna onmogelijk is. Er zijn namelijk namelijk te veel mensen die een auto wil huren, maar er zijn te weinig huurauto's beschikbaar. De hoeveelheid "vraag" is hoger dan het "aanbod" en dit doet de prijzen stijgen. Om in het kort antwoord te geven op de vraag: "Wat kost een auto huren voor vakantie tegenwoordig?" kunnen we antwoorden: "Aanzienlijk meer dan 3 jaar geleden".

Waarom is het aanbod huurauto's afgenomen?

Tijdens de pandemie hebben veel verhuurders afstand moeten doen van een groot deel van hun auto's. Er waren geen mensen die een auto kwamen huren en alle huurauto's stonden tijdens de pandemie gewoon stil. Verhuurders hebben vaak meer dan 50% van hun portfolio moeten verkopen. Nu we weer mogen reizen en massaal op vakantie gaan willen dezelfde verhuurders weer graag nieuwe auto's aanschaffen voor de verhuur. Helaas is dat op dit moment ook niet mogelijk door het grote chip te kort. Op dit moment zijn er lange wachtlijsten voor het kopen van nieuwe auto's van verschillende merken.

Voordelig auto huren op populaire vakantiebestemmingen

Hoewel de prijs van een auto huren op de meeste plekken tot 50% is tegenomen zijn er nog steeds bestemmingen waar je voordelig een auto kunt huren. Met bijvoorbeeld deze auto huren op Ibiza tips of auto huren op Mallorca tips kun je voordelig een mooie huurauto reserveren op Ibiza of Mallorca. Door slim te vergelijken en ruim van te voren een auto online te reserveren ben je voordeliger uit. Dit geldt eigenlijk voor veel bestemmingen. Doordat er ver van te voren meer huurauto's beschikbaar zijn zul je minder geld betalen. Als je wacht tot het laatste moment of zelfs ter plaatse pas een huurauto wilt gaan halen zul je vaak de hoofdprijs betalen. Er is zelfs een reële kans dat er helemaal geen huurauto meer beschikbaar is.

Wat kost de verzekering van een huurauto op vakantie?

Wat een autoverzekering kost van een huurauto hangt af welke auto dekking je wilt, welke huurauto je neemt en waar je de auto huurt. Per bestemming zijn de kosten voor een verzekering anders. Het is wel aan te raden om goed verzekerd te gaan rijden. Je weet immers nooit wat er onderweg kan gebeuren en verhuurders hanteren hoge prijzen die je dan zelf moet betalen bij schade. All-inclusive een auto huren is dan ook zeker aan te raden. Wanneer je volledig gedekt bent voor alle schade en zelfs geen eigen risico hebt betaal je vaak 100% van de dagelijkse kosten van de huurauto. Stel de huurauto kost € 45,- per dag, dan kost de verzekering ook € 45,- per dag. In totaal betaal je dan € 90,- per dag voor je huurauto. In sommige gevallen kan dit zelfs oplopen tot 150% van de prijs van de huurauto.