Hoe kun je een leasecontract overnemen of aanbieden?

Hoe kun je een leasecontract overnemen of aanbieden?

Ieder jaar neemt het aantal leaseauto’s in Nederland toe. Een auto leasen is erg handig, maar je zit wel langere tijd vast aan je contract. Een contract is meestal tussen de 2 en 5 jaar. Wil je het contract afkopen wegens persoonlijke omstandigheden? Dan moet je hiervoor soms veel geld betalen. Dat is natuurlijk erg zonde, maar gelukkig is hiervoor een oplossing. Je kunt namelijk jouw contract door iemand anders laten overnemen. In dit artikel lees je hoe dit precies werkt.

Lease overname

Heb je een leasecontract waar je nog lang aan vast zit? Dan kun je deze aanbieden aan andere mensen. Op deze manier kun je de hoge kosten om je contract af te lossen voorkomen. Ben jij op zoek naar een flexibel leasecontract? Of heb je voor kortere tijd een auto nodig? Dan is een leaseauto overnemen een goed idee. Door een leasecontract over te nemen, ben je meestal ook goedkoper uit. Voor beide partijen is dit dus een ideale oplossing. Je zet het contract simpelweg op een andere naam, waardoor je deze niet hoeft af te kopen.

Contract online aanbieden

Hoe werkt het precies? Het beste is om een goed platform te vinden voor lease overname. Je kunt hier dan online een account aanmaken en je contract aanbieden aan andere mensen. Zorg dat de informatie hierbij kloppend is. Voeg ook een paar mooie foto’s van het voertuig toe. Via het platform kunnen mensen de leasecontracten vervolgens bekijken. Ziet een zoeker een interessant aanbod? Dan kunnen zij contact opnemen met de aanbieder.

Er zijn ook websites die de aanbieders en zoekers helpen, door deze handmatig met elkaar in verbinding te brengen. Ze kunnen zo een leasecontract vinden dat helemaal past bij de wensen van de zoeker.

Overname afronden

Heb je een goede match gevonden? Dan kunnen jullie hierna de overname rondmaken. Dit doe je uiteindelijk via de leasemaatschappij zelf. Als je een goede tussenpersoon hebt uitgekozen, zul je hierbij ook voldoende hulp en persoonlijke aandacht krijgen. Dat is handig, want dan kun je ook nog wat vragen stellen over de overname.

Het overnemen van een leasecontract is een goede oplossing voor beide partijen. Het is zo geregeld en biedt een goede oplossing in dit soort situaties.