Wat is het effect van snus?

Wat is het effect van snus?

Snus is erg populair in Zweden. Hierbij wordt er tabak in kleine plastic zakjes gedaan en vervolgens achter de onderlip gelegd. De nicotine uit de tabak komt vrij en dit geeft een vergelijkbaar gevoel als het roken van een sigaret. Je wordt er ontspannen van, of juist heel geconcentreerd. In andere Europese landen is snus verboden, er is echter wel een prima alternatief in deze landen verkrijgbaar; kleine zakjes met poeder, gemixt met nicotine. Snus is dus ook in deze vorm in Nederland verkrijgbaar. Ideaal om te genieten van nicotine, zonder dat je last hebt van de nadelige effecten van roken. Kies jij ook voor de voordelen van snus?

Effecten van snus

Nicotine zorgt voor een heerlijk, ontspannen gevoel. Je wordt er relaxt van en je kunt jezelf even lekker ontspannen. Veel mensen vinden roken fijn omdat ze dan even hun geest tot rust kunnen laten komen. Het werkt ook goed voor de concentratie, ideaal als je een tentamen hebt of een belangrijk gesprek. De nicotine in snus, werkt exact hetzelfde als die in een sigaret. Snus is dus een aanrader, als je wilt profiteren van de voordelen van nicotine, maar juist de nadelen van de sigaret weg wilt laten. Wil jij ook genieten van het snus effect?

Minder schadelijke stoffen dan roken

Als je rookt, adem je rook in, dat in je longen terechtkomt. In deze rook, zitten schadelijke stoffen, waar je ziek van kunt worden. Een nadelig effect van roken kan ook zijn, dat je erg vaak moet hoesten en kortademig bent. Snus heeft als voordeel dat je geen rook inademt, dus dit is veel beter voor je dan roken. Ook hoef je niet bang te zijn dat je kleren naar rook stinken als je van buiten weer naar binnengaat tijdens een etentje. Ook een onfrisse adem behoort tot het verleden, geen rook is ook geen onfrisse adem meer. Wil je stoppen met roken? Dan kan snus je ook prima helpen. Eigenlijk stop je al met roken als je snus gaat gebruiken. Je krijgt wel nog steeds nicotine binnen met snus, dus erg moeilijk zul je het op deze manier niet hebben om van het roken af te komen. Je kunt stapsgewijs de hoeveelheid nicotine afbouwen, zodat je uiteindelijk helemaal zonder kunt. Ideaal toch? Kies jij ook voor snus?