Waarom kiezen voor een laadpas?

Waarom kiezen voor een laadpas?

Wil je graag een elektrische auto gaan rijden, maar weet je niet zeker of het wel handig is om een laadpas aan te schaffen? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen we je precies uit waarom een laadpas wel erg handig is om over te kunnen beschikken. We bespreken in dit blogartikel ook alle voordelen van het hebben van een laadpas en geven je tips over hoe je de beste keuze kunt maken!

Wat is een laadpas?

Een laadpas is een pasje waarmee je toegang krijgt tot laadpalen. Het is vergelijkbaar met een tankpas, maar dan voor elektrische auto’s. Je kunt laadpassen aanschaffen bij laadpaalservices of laadstations. Sommige laadpassen zijn alleen te gebruiken bij bepaalde laadpalen, terwijl andere passen toegang geven tot een netwerk van verschillende laadpalen.

Hoe werkt een laadpas?

Een laadpas werkt heel simpel. Je hoeft alleen je pasje te scannen bij de laadpaal en de laadpalen zullen automatisch herkennen welke auto je hebt. Vervolgens kun je de laadpaal gebruiken om je auto op te laden. Je hoeft je laadpas niet in te leveren bij het laadstation, maar je kunt hem gewoon bij je houden voor de volgende keer dat je je auto wilt opladen.

Waarom is een laadpas zo handig?

Een laadpas is belangrijk omdat het je toegang geeft tot heel veel laadpalen onderweg. Zonder laadpas kun je namelijk geen gebruik maken van deze laadpalen, waardoor je auto niet opgeladen kan worden. Een laadpas is dus onmisbaar als je elektrisch wilt gaan rijden!

Wat kost een laadpas?

De prijs van een laadpas is afhankelijk van het soort laadpas en de aanbieder. Sommige laadpassen kosten maar enkele euro’s per maand, terwijl andere passen meer dan 100 euro per jaar kunnen kosten. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de verschillende aanbieders voordat je een laadpas aanschaft.

Laadpas kiezen

Welke laadpas past er nu het beste bij jou? Er zijn veel verschillende laadpassen op de markt, dus het is belangrijk om goed te kijken naar wat er allemaal beschikbaar is voordat je een keuze maakt. Kijk bijvoorbeeld naar de prijs, het aantal laadpalen waar je toegang mee hebt en of er extra kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van de laadpas. Met de Travelcard bijvoorbeeld, kun je jouw auto opladen bij meer dan driehonderdduizend oplaadpunten. Ideaal toch?