De juiste rijschool uitzoeken, hoe doe je dat?

De juiste rijschool uitzoeken, hoe doe je dat?

Je bent 17 jaar en je mag je rijbewijs halen. Te gek! Maar waar begin je met het zoeken naar een goede rijschool? Dat kan soms nog wel eens lastig zijn. In dit artikel vind je een aantal goede tips voor het vinden van de juiste rijschool.

Locatie van de rijschool

Een belangrijke tip voor het uitzoeken van de juiste rijschool is de locatie van de rijschool. Je wilt namelijk geen rijschool die meer dan een uur van woon locatie is verwijderd. Zorg voor een rijschool die bij jou in de buurt zit. Woon je in Delft? Dan is een rijschool in Delft de beste optie voor jou. Woon je in Amsterdam? Dan kan je het beste een rijschool in Amsterdam kiezen. Dit zal veel rijles tijd schelen met het afzetten en ophalen van andere rijschool leerlingen.

Ga niet altijd voor de goedkoopste

Je bent al snel geneigd om voor de goedkoopste rijschool te gaan. Dat snappen we natuurlijk heel goed, je rijbewijs halen is al duur genoeg! Maar houdt wel rekening met de kwaliteit van de rijschool. Goedkoop is namelijk soms ook duurkoop. Goedkope rijscholen moeten kwaliteit leveren en niet overbodig te veel lessen inplannen. Dit kan soms nog wel eens voorkomen. Houd hier rekening mee in je keuze. Je kunt de kwaliteit van je rijschool bekijken door de volgende tip in dit artikel te gebruiken.

Proeflessen aanvragen

Vraag een aantal proeflessen aan bij verschillende rijscholen. Vaak zijn deze proeflessen gratis of beschikbaar voor een erg laag bedrag. Zo kan je verschillende rijscholen en rijinstructeurs met elkaar vergelijken. Ook kan je op deze manier de verschillende prijzen met elkaar vergelijken en op basis van je ervaring met de instructeur en de prijs per les bepalen welke rijschool het beste bij je past. Houd er rekening mee dat je veel uren met je rijinstructeur zult gaan besteden in de auto. Je wilt dat je je op je gemak voelt bij deze persoon. Soms is het kiezen van een duurdere rijschool met een fijne rijinstructeur dan ook een betere keuze dan een goedkope rijschool met een minder prettige instructeur.

Laat een schatting maken van het aantal lessen

Vraag aan het eind van je proefles altijd hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben. Door dit bij de verschillende rijscholen te vragen krijg je een goede indicatie van het aantal lessen per rijschool en kun je dit meenemen in je beslissing.

Een lespakket of losse lessen?

Bij rijscholen heb je vaak verschillende aanbiedingen: een lespakket of losse lessen. Het voordeel van lespakketten is dat het vaak wat voordeliger is dan losse lessen. Zodra een pakket duidelijke afspraken heeft is het geen probleem om een lespakket te nemen. Wel kan je vragen of de lessen deels in een simulator zijn bij een pakket. Dat kan soms nog wel eens voorkomen.

Te mooi om waar te zijn

Kom je een rijschool tegen dat lespakketten en rijlessen biedt tegen een prijs die te mooi is om waar te zijn? Dan is dat het vaak ook. Onderzoek altijd de website van de rijschool en bekijk reviews voordat je rijlessen aanschaft bij een rijschool. Vraag ook eventueel na bij personen die hun rijbewijs al hebben gehaald bij de rijschool.