Welk autozitje bij welke leeftijd?

Welk autozitje bij welke leeftijd?

Als je met je auto op pad gaat en je wilt ook je kind meenemen, is het belangrijk om goed op de veiligheid te letten. Of je kind nu een baby, peuter of kleuter is, op jonge leeftijd zijn ze extra kwetsbaar in het verkeer. Kinderen zijn namelijk met van alles bezig in de auto, behalve met het verkeer zelf. Het liefste zouden ze gewoon door de hele auto heen spelen, meerijden in de auto vinden ze doorgaans maar saai en vervelend. In Nederland is een autozitje verplicht voor kinderen tot een lengte van 135 centimeter. Welk zitje jij specifiek nodig hebt voor jouw kind(eren), kun je hieronder lezen!

Stoeltjes voor baby’s

Baby’s, ze zijn natuurlijk super kwetsbaar op jonge leeftijd. Je wilt je baby uiteraard zo goed mogelijk beschermen in de auto. Dit kun je het beste doen met een babystoeltje, ook wel bekend als de maxi cosi. Deze stoeltjes zijn geschikt voor baby’s tot en met 1 jaar. Je kunt je baby in deze stoeltjes goed vastmaken, waarmee de veiligheid gewaarborgd is.

Autozitje voor peuters

In de leeftijdscategorie 2 tot 4 jaar oud, kun je het beste kiezen voor een speciaal peuterstoeltje. Deze stoel is ideaal voor kinderen die tussen de 9 en 19 kilo wegen. De lengte van de peuters voor die voor deze autozitjes geschikt zijn, zit tussen de 60 cm en 105 cm. Het verschil met het stoeltje voor de baby zit hem ook in het feit dat er in dit zitje een rugleuning zit. Bovendien zit de peuter al rechtop in plaats van dat hij/zij naar achteren leunt, zoals dit bij een babystoeltje het geval is.

Autostoel voor kinderen

Voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar, zijn er speciale autostoelen. Deze autostoelen zijn gemaakt voor kinderen tussen de 15 en 36 kilo, deze stoelen beschikken ook over een rugleuning. Bovendien zitten kinderen in deze stoel ook alweer een stukje hoger, waarbij de autogordel ook inzetbaar is. Als je kind langer is dan 135 cm, dan mag hij/zij op een gewone autostoel plaatsnemen, uiteraard wel met een autogordel om. De beste autostoel koop je online, je vindt hier het grootste assortiment, voor de laagste prijzen. Dat wordt straks heerlijk veilig autorijden met je kind!