Rotterdam verkennen per auto? Dit moet je gezien hebben!

Rotterdam verkennen per auto? Dit moet je gezien hebben!

Rotterdam is op Amsterdam na de grootste stad van Nederland. Deze havenstad heeft enorm veel bezienswaardigheden, waarvan je een groot gedeelte in een dag kan bekijken. De eerste stap hierin is een auto huren in Rotterdam. Zodra dit geregeld is, rij jij de volgende route af!

Markthal Rotterdam

We beginnen in het centrum van Rotterdam, waar de markthal is gevestigd. Dit klinkt misschien suf, maar de markthal is een echte must-see! Niet alleen is dit gebouw architectonisch indrukwekkend, het is ook nog een plek waar jij van alles kunt halen. Binnen de markthal zitten namelijk veel verschillende kraampjes en restaurantjes gevestigd, waar jij zowel kan blijven zitten als een snelle hap kan halen. Ideaal begin van je dag dus!

Markthal -> Euromast

Eén van de eerste trekpleisters waar je aan zult denken als je aan Rotterdam denkt, is natuurlijk de Euromast. Deze gigantische uitkijktoren biedt je uitzicht over heel Rotterdam: de stad met misschien wel de mooiste skyline van heel Nederland. Als je een durfal bent, is het mogelijk om te abseilen vanaf de Euromast – de hoogste abseiltocht van heel Europa! De route van de markthal naar Euromast is ook een indrukwekkende, omdat je met een kleine omweg gelijk de Erasmusbrug meepakt: nog één van de mooiste bouwwerken van Rotterdam.

Euromast -> Pinball museum

Tijd voor iedereen om even bij te komen van het avontuur dat je net beleefd hebt en te focussen op iets veel onschuldigers. Het pinball museum is namelijk vlak bij de Euromast gevestigd: je hoeft niet heel lang te rijden totdat je een nieuwe leuke ervaring opdoet. Wie vindt het nou niet leuk om te pinballen? In dit museum leer je niet alleen over de geschiedenis van dit bekende spel, maar is ook de gelegenheid aanwezig om het zelf eens te proberen. Wie van je vrienden is hier het best in?

Pinball museum -> Kubuswoningen

Rotterdam is de Nederlandse stad van de architectuur. Dat wordt niet alleen bewezen in de indrukwekkende wolkenkrabbers, maar ook in de kleine kubuswoningen. Wist je dat deze ook te huren zijn voor toeristen? Een prima afsluiter van je dag dus! Nadat jij drie gave Rotterdamse plekken hebt bezocht, is het tijd om tot rust te komen in nog een toeristische trekpleister. Kom goed tot rust en plan alvast wat je de tweede dag van je verblijf wil doen.

Veel plezier in Rotterdam!