Max Verstappen heeft slapeloze nachten van de druk

Max Verstappen heeft slapeloze nachten van de druk

De strijd om het Formule 1 wereldkampioenschap is losgebarsten, zowel op het circuit als hierbuiten. Tijdens dit huidige WK van 2021, staan Lewis Hamilton en onze Nederlandse Max Verstappen (zoon van Jos Verstappen) nog steeds vlak achter elkaar. Momenteel staat Lewis Hamilton met zijn team Mercedes op 246,5 punten. Max Verstappen volgt met Red Bull hier net achter, met 244,5 punten. Een spannende strijd dus. Na de race in Monza vervolgde deze strijd zich ook buiten de race, na een straf die Max Verstappen had opgelopen tijdens de race.

Botsing en gridstraf

De race op het circuit van Monza verliep niet heel soepel. Max Verstappen en Lewis Hamilton raakten met elkaar in botsing, waardoor voor beide de race vroegtijdig beëindigd was. Beide coureurs sloten de race daarom af met nul punten. Max vertelde tijdens een persconferentie na de race wat hij van dit moment en de straf vond. De gridstraf van drie plekken vond Max Verstappen niet terecht, maar hij bleef er zoals verwacht erg kalm onder. Deze gridstraf komt niet goed uit, omdat Red Bull overweegt de motor te vervangen, waardoor er een extra straf bovenop komt.

Uitspraken na de race

Lewis Hamilton had na de race in Monza opvallende uitspraken over zijn concurrent bij Red Bull. Hij vergeleek de situatie van Max Verstappen met het begin van zijn eigen carrière. Hierbij wees Lewis Hamilton erop dat Max last zou hebben van de druk om de WK titel te winnen. Bij de botsing legt Hamilton dan ook volledig de schuld bij Max Verstappen.

De reactie van Max Verstappen was nuchter en komisch, zo liet Max Verstappen weten “Ik ben inderdaad zó nerveus. Ik kan er niet van slapen...", wat natuurlijk sarcastisch bedoeld was. Ook zei Verstappen dat het door deze opmerking duidelijk was dat Lewis Hamilton hem niet goed kent. Max staat dan ook bekend als een koele kikker, die zich niet snel uit te tent laat lokken. Ook niet door deze opmerking van Hamilton dus.

Met de gridstraf is Max Verstappen afgelopen race (26 september) in Rusland uiteindelijk nog knap tweede geworden. Lewis Hamilton staat hierdoor nu bovenaan, maar er zijn nog genoeg races tot het einde van dit wereldkampioenschap. Er volgen nog zes races, waaronder de GP van Mexico, Turkije, de Verenigde Staten en de afsluiting met twee races in Arabië.