Hond veilig vervoeren in de auto? Hier moet je op letten

Hond veilig vervoeren in de auto? Hier moet je op letten

Heb je een hond als huisdier, of denk je erover na om een hond te nemen? Dan moet je rekening houden met een aantal zaken. Zo moet je een geschikte woning hebben voor je nieuwe huisdier, zeker als je een grote hond hebt. Ook moet je zeker weten dat je alles kunt betalen. Voedsel, speeltjes en accessoires kunnen bij elkaar namelijk flink wat kosten.

Wat ook belangrijk is om over na te denken, is het vervoeren van je hond. Ga je een dagje wandelen in het bos of aan het strand? Neem je de hond mee naar familie en vrienden? Of ga je zelfs op vakantie met je huisdier? Dan moet je hier natuurlijk een geschikte auto voor hebben. Maar hoe kun je jouw hond zo veilig mogelijk meenemen in de auto?

Wat heb je nodig?

Ten eerste is de grootte van je auto natuurlijk van belang. Als je een grote hond hebt, moet je hier wel genoeg ruimte voor hebben. Heb je een kleinere hond? Dan kun je voor het vervoeren een reisbench kopen. Deze kun je neerzetten op de achterbank of in de kofferbak, maar let wel op dat je deze bench goed vastzet. Zo kan de bench niet gaan schuiven tijdens de autorit, wat natuurlijk erg gevaarlijk kan zijn.

Ga je een dagje naar het strand, of neem je jouw hond mee tijdens je zomervakantie? Dan kun je ook kiezen voor een hondentrolley. Dit is een soort bench op wielen die je gemakkelijk kunt meenemen. Heb je een grote hond? Dan is het handig om een auto te hebben met een speciale kofferbak om huisdieren in te vervoeren. Plaats een hondenrekje tussen de achterbank en de achterbak, zodat de hond niet vrij door de auto kan lopen.

Je hond voorbereiden

Heb je een goede auto en beschik je over de juiste middelen om je hond te vervoeren? Als je hond voor het eerst meegaat in de auto, is het ook goed om je hond voor te bereiden. Probeer ervoor te zorgen dat je hond comfortabel is in het voertuig. Laat de hond even wennen aan de auto voordat je vertrek, geef je hond een extra knuffel en een snoepje. Let goed op je hond tijdens de reis en stel hem of haar desnoods even gerust.