Hoe kun je de beste autoverzekering vinden?

Hoe kun je de beste autoverzekering vinden?

Als je een nieuwe auto gaat kopen, weet je op voorhand één ding zeker: je wilt zo min mogelijk geld aan de autoverzekering uitgeven. Maar, je wilt ondertussen ook wel dat jouw auto goed verzekerd is. Het zoeken en vinden van een goede autoverzekering is dan ook onwijs belangrijk.

Maar, hoe doe je dit nou? Hoe kun je het beste een geschikte autoverzekering gaan vinden? Welke tool kun je hier mogelijk voor gebruiken? En waar moet je precies op letten bij het vergelijken van meerdere autoverzekeringen? De antwoorden op die vragen vind je hieronder.

Maak een goed vergelijk

De eerste tip die wij hebben, is een vrij simpele: maak een goed vergelijk. Hoe je dit vergelijk kunt maken? Wij raden je aan om autoverzekeringen te vergelijken via het internet. Je kunt dan direct inzichtelijk krijgen tussen welke verzekeringen je kunt kiezen, wat de premies zijn en welke voorwaarden gesteld worden.

Een autoverzekering vergelijken kan echter alsnog vrij lastig zijn. Om dit traject voor jezelf een stuk makkelijker te maken, raden wij je aan om jouw voorkeuren op een rijtje te zetten. Voor welke verzekering wil je precies gaan? Hoeveel geld zou je maximaal aan de premie uit willen geven? En bij welke verzekeringsmaatschappij zou je het liefste jouw autoverzekering onder willen brengen?

Als je op die vragen een passend antwoord weet te vinden, kun je voor jezelf al een flinke schifting in het aanbod maken. Je weet namelijk op voorhand nog één ding zeker: je hebt de keus uit echt heel veel verschillende soorten verzekeringen.

Let goed hier op

Als je meerdere autoverzekeringen met elkaar wilt gaan vergelijken, is het aan te raden om goed op de volgende criteria te letten:

  • Soort autoverzekering: betreft het een WA verzekering, een WA beperkt verzekering of een WA casco verzekering?
  • Dekking: in het verlengde van bovenstaande moet je ook goed kijken naar de dekking van de autoverzekering.
  • Eigen risico: hoeveel eigen risico moet je betalen mocht er sprake van schadeherstel zijn?

Hoogte van de premie: let tot slot ook goed op de hoogte van de premie. Je wilt immers niet té veel voor jouw autoverzekering betalen.