Dit zijn de 3 populairste steden van Corfu

Dit zijn de 3 populairste steden van Corfu

Bij een vakantie op Corfu, denk je al snel aan de mooie, witte zandstranden en de zwembaden bij de hotels en resorts. Hiervoor is Corfu natuurlijk een ideale vakantiebestemming. Maar dit Griekse eiland heeft nog veel meer te bieden dan dat. Er zijn ook veel leuke dorpen en steden op Corfu, waar je veel kunt zien en doen. Twee weken lang alleen maar op het strand liggen of aan de rand van het zwembad liggen, dat is voor veel mensen net even te veel van het goede. Daarom is het leuk om je vakantie af te wisselen met een bezoek aan een van de steden. Maar wat zijn de populairste steden op Corfu? En waarom zijn deze steden zo geliefd?

Corfu stad

De hoofdstad van het eiland is Corfu stad, ook wel Kerkyra genoemd. Kerkyra is de grootste stad op Corfu, met ongeveer 35.000 inwoners. In de stad heb je veel mooie bezienswaardigheden, zoals oude gebouwen, leuke museums en andere activiteiten. Het archeologisch museum en het Aziatisch museum zijn bijvoorbeeld erg leuk. In het centrum van de stad heb je veel leuke straatjes met restaurants en bars. In Corfu stad kun je ook nog goed winkelen, vooral aan een van de mooie oude pleinen. Veel mensen verblijven op Corfu in Kerkyra. Hier kun je ook gemakkelijk een auto huren, om de omliggen de plaatsen te bezoeken.

Lefkimmi

Op nummer twee staat de stad Lefkimmi. Het verschil met Corfu stad is meteen duidelijk, want Lefkimmi heeft slechts 4.000 inwoners. De stad heeft een laag gedeelte aan het water, waar de meeste toeristen komen. Door de stad loopt de Petridis rivier, waar aan je lekker kunt eten bij een van de vele restaurants. Lefkimmi is een leuke, mooie stad, maar heeft niet veel bezienswaardigheden. Je kunt er wel winkelen en lekker eten en drinken.

Kavos

Origineel was Kavos een klein vissersdorp. Tegenwoordig is Kavos erg populair, vooral onder jongeren. Je kunt hier vooral erg goed winkelen en uitgaan. De stranden van Kavos zijn erg mooi en trekken daarom veel toeristen. Je zult in Kavos alleen weinig oude gebouwen, pleinen en straatjes tegenkomen. Kavos is vooral leuk voor jongeren die een zonvakantie willen boeken, waarbij ze ’s avonds uit kunnen gaan.