De vele voordelen van het installeren van een dashcam toegelicht

De vele voordelen van het installeren van een dashcam toegelicht

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een dashcam in de auto te plaatsen. Niet alleen normale weggebruikers, maar ook taxi’s, politieagenten en vrachtwagen chauffeurs kiezen er steeds vaker voor om een dashcam te plaatsen, maar waarom? We kunnen ons het heel goed voorstellen dat je wellicht nog wat prangende vragen hebt. Daarom hebben wij in dit artikel verschillende voordelen voor je op een rijtje gezet, die het gebruik van een dashcam alleen maar kunnen aanmoedigen. Dus heb jij er nog geen één, maar loop je wel met het idee om een dashcam te plaatsen, lees dan dit artikel rustig door.

Ongeluk? Geen probleem! Jij hebt het bewijs

De voornaamste reden waarom er steeds meer mensen zijn die kiezen voor het gebruik van een dashcam, is dat je exact kunt zien wat er is gebeurt voorafgaand aan een ongeluk. Zo heb je namelijk nooit geen discussie meer over wie er nu fout zat. De beelden kun je eenvoudig naar je verzekeraar sturen, zodat deze uiteindelijk kan beoordelen wie er schuldig wordt bevonden. Het grote voordeel aan een dashcam, is dat deze begint met draaien op het moment dat jij je motor start. Zo hoef je dus nooit bang te zijn dat je hem bent vergeten aan te zetten, want dit gaan automatisch.

Verzekeringsfraude tegengaan

Ondanks het feit dat je zult denken dat het in mindere mate gebeurt, is verzekeringsfraude tot op de dag van vandaag nog steeds nummer één als het gaat om fraude in ons land. De gevolgen van dergelijke fraude zijn namelijk enorm voor ons allemaal. Doordat de verzekeraar claims moet uitbetalen, wordt de premie die we maandelijks moeten voldoen steeds hoger. De voornaamste manier waarop fraude wordt gepleegd, is door het bewust veroorzaken van een ongeluk met veelal duurdere auto’s. De claim wordt dan bij de andere partij neergelegd en de schade wordt vervolgens middels andere manieren hersteld. Het verschil tussen de claim en daadwerkelijke kosten is de netto winst van deze oplichters.

Het aanvechten van een boete

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je een boete krijgt waar je het niet mee eens bent. In bepaalde gevallen is dit terecht, maar in sommige gevallen ook niet. Door het gebruik van een dashcam heb je bewijs waarmee jij je bezwaar extra kracht bij kunt zetten. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je staande wordt gehouden voor een vergrijp wat absoluut niet klopt. Ook de ogen van een politieagent kunnen er wel eens naast zitten. Wel zo fijn dat je dashcam dit dan heeft opgenomen. Het kan zo maar eens enkele tientallen tot wel honderden euro’s schelen.

Conclusie

Het gebruik van een dashcam is in meerdere opzichten een verstandige keuze. Het grote voordeel aan een dashcam is, is dat ze relatief voordelig zijn en gemakkelijk zelf zijn te installeren en te monteren. Zo hoef jij je nooit geen zorgen meer te maken over het feit dat je onterecht een boete krijgt of er onenigheid kan ontstaan over een eventuele schade.