Waarom mannen van auto’s houden

Waarom mannen van auto’s houden

Mannen houden van high-performance voertuigen en dat is een feit. We zouden beweren dat jongens altijd al van door testosteron aangedreven sport- en luxeauto's hebben gehouden - statistieken bevestigen zelfs dat kerels dol zijn op paardenkracht. Volgens Kelly Blue Book is het gemiddelde aantal pk's dat mannen kiezen bij het kopen van een nieuwe auto 360, terwijl vrouwen gemiddeld 170 pk hebben. Er is niet veel veranderd. Zelfs in de vroege jaren 1900, toen auto's nog een noviteit waren, hadden mannen de neiging om krachtige voertuigen op gas te kiezen terwijl vrouwen in kleinere elektrische auto's reden.

Jongens zijn gewoon meer geneigd om te investeren in voertuigen die groter, sneller en krachtiger zijn - zelfs als ze niet zo betaalbaar zijn. Het is duidelijk dat wanneer mannen op zoek zijn naar auto's, de prijs niet altijd de belangrijkste factor is bij hun beslissingen.

De theorieën

De vraag is natuurlijk niet of mannen van auto's houden, maar waarom. Milieuvriendelijke elektronica neemt misschien langzaam de Amerikaanse wegen over, maar veel jongens kopen nog steeds die grote, stevige voertuigen. Op basis van andere mannen blogs gaan we in op wat jongens en mannen inspireert om auto's te verzamelen, onder de motorkap te sleutelen en macht boven prijs te stellen. Daarom hebben wij zeven theorieën bedacht waarom mannen van auto’s houden.

Hier zijn 7 theorieën:

Auto’s maken ons mannelijk

We worden verliefd op de auto

De auto’s krijgen persoonlijkheden

Je wordt helemaal zen van autorijden

Een auto brengt status met zich mee

Auto’s zien er gewoon mooi uit

Auto’s zijn een symbool van kracht en welvaart

Het is praktisch

Als je niet denkt dat autoliefhebbers uitsluitend worden gedreven door testosteron en een verlangen naar status, overweeg dan dit: een analyse van verschillende onderzoeken samengesteld door het tijdschrift Psychology of Men & Masculinity wees uit dat veel mannen op zijn minst een beetje moeite hadden om hun emoties te identificeren en vervolgens te verwoorden . Die emotionele energie in auto's kanaliseren - of je ze nu gewoon bewondert of een pro bent in het herbouwen ervan - is een gemakkelijke, veilige en productieve manier om met moeilijke gevoelens om te gaan. Wist je dat veel jongens echt tegen hun auto praten? Studies hebben aangetoond dat praten tegen een auto en praten over auto's mannen kan helpen expressiever te zijn op andere gebieden van hun leven.

Emotionele factor

Auto's zijn ook te repareren als veel dingen in het leven van een man dat misschien niet zijn. De problemen waarmee we op het werk worden geconfronteerd, zijn misschien nooit eindigend, en hoeveel we ook van onze echtgenoten en onze kinderen houden, het leven thuis kan ook behoorlijk rommelig zijn. Onze auto's en vrachtwagens zijn daarentegen relatief eenvoudig - vooral de oudere die niet vol computers zijn. In zijn garage kan een man orde opleggen in een klein deel van zijn wereld. Met het juiste gereedschap en een beetje autowas kan entropie worden omgekeerd.

We moeten duidelijk maken dat we niet proberen te impliceren dat vrouwen ook niet van auto's houden. Met het verstrijken van de jaren hebben we een groeiend aantal vrouwen gezien op autoshows, autoveilingen en in gemeenschappen van autoliefhebbers. We vinden dat geweldig en verwelkomen de diversiteit omdat het de autoliefhebbersscene alleen maar ten goede zal veranderen.