Waarom kiezen voor elektrisch wagenpark?

Waarom kiezen voor elektrisch wagenpark?

Elektrische auto’s zijn sterk in opkomst de afgelopen jaren. De verwachting is dat deze trend de komende jaren nog sterker door zal zetten, waarbij ook bedrijven steeds vaker zullen kiezen voor een elektrisch wagenpark. Een logische keuze; als bedrijf kun je hiermee geld besparen, medewerkers betalen veel minder bijtelling en het verbetert het bedrijfsimago. Kies jij ook voor een elektrisch wagenpark?

Lagere kosten

Een elektrisch wagenpark zorgt ervoor dat je als bedrijf kosten kunt besparen. Elektrisch rijden kost gemiddeld vier cent per kilometer, tegenover 9 cent per kilometer voor een dieselauto en maar liefst 12 cent voor een auto die op benzine rijdt. Dat zijn flinke verschillen, waarbij het totale bedrag wat je aan energie kunt besparen fors op kan lopen, zeker als je veel auto’s hebt rijden. Voor elektrische auto’s hoeft geen wegenbelasting betaald te worden, wat ook kosten bespaart voor een bedrijf. Voor de medewerker zelf, scheelt het ook flink in de kosten. De bijtelling op een elektrische auto is een stuk lager dan dat er betaald moet worden voor een auto op fossiele brandstof. Dit maakt het voor een medewerker erg aantrekkelijk om een elektrische auto te gaan rijden en zal het voor een bedrijf weinig moeite kosten om werknemers te overtuigen van deze stap.

Verbeteren van bedrijfsimago

Zakelijk elektrisch rijden kan het bedrijfsimago verbeteren. Bijvoorbeeld als je als bedrijf in je missie hebt staan dat je wilt gaan voor een duurzame onderneming, kan elektrisch rijden hier een concreet onderdeel van zijn. Je kunt op je elektrische auto’s je bedrijfsnaam en logo zetten, zodat iedereen kan zien dat je kiest voor duurzaamheid. Ook in marketingcampagnes kun je terug laten komen dat je hebt gekozen voor een elektrisch wagenpark. Hiermee kun je misschien wel nieuwe klanten trekken, door dit verbeterde bedrijfsimago. Hierdoor betaalt deze investering zichzelf terug.

Goed voor het milieu

Een elektrisch wagenpark is goed voor het milieu. Elektrische auto’s stoten namelijk geen CO2 uit, daarnaast worden er geen fijn stoffen geproduceerd, zoals bijvoorbeeld stikstof. Elektrische auto’s maken bovendien vrijwel geen geluid, waardoor geluidsoverlast ook sterk af zal nemen. Gaat jouw bedrijf ook voor de elektrische auto?