Op vakantie met de snelle Jaguar I-PACE

Op vakantie met de snelle Jaguar I-PACE

Op vakantie gaan met de elektrische auto is tegenwoordig erg goed te doen. Zeker als je reist in West-Europa, zul je overal langs de snelwegen oplaadpunten vinden. Ook worden er nog steeds veel nieuwe laders geplaatst in Nederland, Frankrijk, Duitsland en andere landen in Europa. Langere afstanden met de elektrische auto worden zo een stuk makkelijker. Wil jij op vakantie met de Jaguar I-PACE? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder lees je wat je precies kunt verwachten.

Vakanties met een elektrische auto

De Jaguar I-PACE is een volledig elektrische SUV van het merk Jaguar. Je kunt deze auto nieuw verkrijgen vanaf 83.000 euro, maar je kunt er ook voor kiezen om het voertuig te leasen. Wil je op vakantie met de auto? Dan is dit zeker mogelijk met dit model. Je kunt met de Jaguar I-PACE zo’n 470 kilometer rijden op een volle accu. Reis je naar één van de buurlanden? Dan is dat natuurlijk makkelijk haalbaar. Je kunt zelfs met gemak met de Jaguar I-PACE naar Engeland, Frankrijk of zelfs nog een stuk verder.

Onderweg opladen

Verder reizen dan 470 kilometer? Dan is het verstandig om een overnachting te regelen tussendoor. Je kunt dan ’s avonds je auto opnieuw opladen. Het opladen van de Jaguar I-PACE kan namelijk wel even duren. Voor de volle accu heb je zo’n 13,5 uur nodig om deze op te laden. Dit kan dus wel even tijd kosten, waarom het verstandig is om onderweg even te stoppen.

Kies je voor een overnachting? Dan moet je natuurlijk zorgen dat je een hotel kiest met laadpalen. Zoek van te voren even uit hoe dit werkt en of je deze laadpunten gratis kunt gebruiken. Ook moeten er genoeg laadpalen zijn voor meerdere gasten, zodat deze niet allemaal bezet zijn als je aankomt. Een vakantie boeken met de Jaguar I-PACE is goed te doen. Je moet de reis alleen wel goed plannen van te voren. Boek je een vakantie in het oosten van Europa? Dan is het misschien verstandiger om een auto te huren op de bestemming. Hier zul je namelijk minder oplaadpunten vinden. Ook reis je een stuk verder, waardoor je vaak moet opladen onderweg.