Hoe kun je jouw auto voorbereiden op een lange roadtrip?

Hoe kun je jouw auto voorbereiden op een lange roadtrip?

Ben jij van plan om met jouw auto een prachtige roadtrip te gaan maken? Leuk plan! Je moet je alleen wel even goed voor zien te bereiden. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook zeker voor jouw auto. Je moet jouw auto op meerdere punten laten controleren, waardoor je veilig en met een gerust hart jouw roadtrip kunt starten.

Alle vloeistoffen controleren

Onze eerste tip is om alle vloeistoffen in jouw auto te laten controleren. De ruitenvloeistof moet bijgevuld zijn, het oliepeil moet op het juiste niveau zitten en de hoeveelheid koelvloeistof moet gecontroleerd worden.

Ga je naar een warm land toe? Of ga je jouw roadtrip in warme gebieden maken? Dan is het ook aan te raden om goed naar het koudemiddel van jouw airco te laten kijken. In deze gebieden wil je immers een beroep op jouw airco kunnen doen, maar daarvoor moet het koudemiddel wel voldoende bijgevuld zijn.

Banden controleren

Verder is het aan te raden om goed jouw banden te controleren. Zien de banden er nog goed uit? Hebben de banden de juiste maat? Hebben de banden nog voldoende profiel? En zijn de banden voldoende hard opgepompt? Je kunt dit laatste zelf gemakkelijk checken bij bijvoorbeeld een tankstation, maar het is wellicht verstandiger om jouw auto even naar een autogarage te brengen.

Waarom? Omdat je banden het directe en enige contact met het wegdek vormen. Zeker als je lange afstanden gaat maken, is het daarom wenselijk dat de banden 100% perfect zijn.

Reparatiekit meenemen

Als je een lange autoreis gaat maken, is het ook aan te raden om altijd een reparatiekit mee te nemen. Een dergelijke kit bestaat uit bijvoorbeeld een krik, een gevarendriehoek, opvallend gekleurde hesjes en de juiste moersleutels voor de wielen van jouw auto. Door een dergelijke kit mee te nemen, kun je tijdens een mogelijk pechgeval jouw veiligheid waarborgen. Ook kun je dankzij deze kit direct jouw band verwisselen, zodat een lekke band geen roet in het eten kan gooien.

Niet te veel spullen meenemen

Tot slot nog een handige tip: neem niet te veel spullen mee. Je auto kan hierdoor té zwaar worden, waardoor de auto mogelijk meer benzine/diesel gaat verbruiken. Tevens heb je sowieso niet al te veel spullen nodig als je op een roadtrip gaat.