Een zakelijke lening of financial lease voor je voertuig?

Een zakelijke lening of financial lease voor je voertuig?

Voor veel ondernemingen is het aankopen van een gedegen voertuig van levensbelang voor het bestaansrecht van de onderneming. Als koerier heb je een betrouwbare bestelbus of bedrijfswagen nodig om de ritten te rijden, als bedrijfsadviseur helpt een gedegen bedrijfsauto nodig om een professionele indruk te maken op je potentiƫle klant.

Voertuig financieren

Niet iedere ondernemer heeft het geld voor een nieuw voertuig op de plank liggen. Voor deze ondernemers zijn er echter wel mogelijkheden om een voertuig aan te schaffen, namelijk door een financiering af te sluiten om de auto aan te schaffen. Er zijn veel financieringsmogelijkheden op de Nederlandse markt, voor zowel zakelijke leningen als financial lease.

Zakelijke lening vs financial lease

Maar wat zijn nu de verschillen tussen een zakelijke lening en financial lease? Veel ondernemers staan niet te trappelen als ze het woord lease horen, het staat namelijk bekend als een inflexibel product waarbij je goedkeuring moet vragen als je het voertuig wil vervangen. Er zijn echter ook duidelijk voordelen van financial lease ten opzichte van een zakelijke lening:

-        Minder zekerheden: Je hoeft enkel het voertuig als onderpand te bieden (in plaats van alle activa van onderneming).

-        Lagere rente: Vanwege de specifieke zekerheid kan de rente aanzienlijk lager uitvallen.

-        Hoger financieringsbedrag: Je kan vaak 80 tot 90% van de aanschafwaarde van het voertuig financieren.

Voorwaarden voor een financial lease

Om in aanmerking te komen voor een financial lease voor een voertuig, is het van belang om de volgende zaken in het achterhoofd te houden:

-        Bouwjaar van het voertuig: oudere voertuigen komen minder snel in aanmerking voor een financial lease, koop daarom een voertuig van maximaal 3 a 4 jaar oud.

-        Kilometerstand: als deze aan de hoge kant is, dan zijn leasefinanciers minder snel bereid om een financial lease te verstrekken.

Financial lease aanvragen

Wil je de mogelijkheden voor een financial lease (of zakelijke lening) onderzoeken? Dit kan je het beste doen door gebruik te maken van een vergelijkingsplatform. Via vergelijkingsplatforms kan je in 2 minuten ruim 10 kredietverleners benaderen, deze onderzoeken dan direct alle mogelijkheden voor financial lease en zakelijke leningen!

Een goed voorbeeld van een vergelijkingsplatform is Kompar. Bij deze onderneming vraag je binnen 2 minuten een financial lease of zakelijke lening aan, binnen 24 uur heb je echte financieringsaanbiedingen. Zij hebben al ruim 5.000 bedrijven geholpen.