Leuke stedentrips om met de auto te doen

Leuke stedentrips om met de auto te doen

Een stedentrip is altijd een goed idee, maar in plaats van het vliegtuig kunnen we ook de auto pakken. Zo kun je gemakkelijk verplaatsen en kun je de prijs goedkoper maken door de benzine te delen. Maar welke steden zijn nu leuk? 

Alberobello in de regio Puglia

Een van de meest mooie plaatsen in de regio Puglia is zeker wel de plaats Alberobello. In deze stad vindt je enorm veel trulli huisjes die gemaakt zijn van steen in een cirkelvorm. De huisjes brengen zoveel sfeer met zich mee en hierdoor zijn ze ook meteen enorm fotogeniek. Bovendien is het in deze wijken ook nog eens enorm gezellig doordat er zoveel toeristen op afkomen. De afgelopen paar jaar is Alberobello enorm populair geworden. De stad ligt in het midden van meerdere olijfboomgaarden.  

Genieten in Praag 

Je zult denken dat Praag een stuk rijden is voor een weekendje weg maar echt heel erg ver ligt de stad ook niet. Binnen een dag kun je hier al komen met de auto. Wanneer je dus een lang weekend of een aantal dagen vrij bent is Praag prima te doen. Je kunt hier dwalen door kastelen en paleizen. Of kies je ervoor met zonsopgang de Karelsbrug te gaan bewonderen? Praag heeft ook een moderne kant en je kunt hier heerlijk eten. 

Wandelen in Freiburg 

Wanneer je een aantal dagen vrij bent en je autotripje wilt combineren met wandelen in de natuur kies dan eens voor Freiburg. De stad is niet alleen gezellig en zonnig maar heeft ook nog eens enorm veel bezienswaardigheden. Wat dacht je van het Zwarte Woud? 

Het stadje Nancy 

Deze stedentrip met de auto is ook erg verrassend. De Noord-Franse stad Nancy. Hier vind je het mooiste plein van heel Frankrijk namelijk Place Stanislas. Maar de stad heeft ook een aantal geweldige restaurants. Wanneer je hier toch bent kun je gelijk een bezoekje brengen aan de stad Metz. 

Varen door Brugge 

Wanneer je kiest voor een stedentrip naar Brugge staat je veel leuks te wachten. Vaar door de grachten en kom langs de gildehuizen die er al zijn sinds de middeleeuwen. Ook een mooie bezienswaardigheid is de Onze Lieve Vrouwenkerk. Wanneer je een mooi uitzicht wilt over Brugge ga dan eens naar de Belfort toren die op de Grote Markt staat.