Kan een elektrische auto een caravan trekken?

Kan een elektrische auto een caravan trekken?

Natuurlijk hangt dit van je elektrische auto af, maar als je gaat voor een geschikte elektrische auto, is dit zeker mogelijk! Gelukkig maar, want je koopt een elektrische auto natuurlijk niet alleen maar om naar je werk te rijden, je wilt er ook mee op vakantie! Nederlanders gaan graag naar bijvoorbeeld Frankrijk op vakantie, waarbij ze vaak hun eigen caravan meenemen. Een caravan zorgt ervoor dat je altijd kunt beschikken over je eigen comfort, bovendien scheelt het natuurlijk aanzienlijk in de kosten als je zelf je eigen verblijf meeneemt. Ben je van plan om deze zomer al met de elektrische auto met caravan op vakantie te gaan? Dan hebben wij twee goede tips voor je!

Laadpalen

Als je een staanplaats gaat boeken voor je vakantie, is het misschien verstandig om te kiezen voor een plaats met laadpaal. Hierdoor weet je zeker dat je altijd kunt beschikken over stroom als je aankomt op je vakantieadres. Als je weer huiswaarts gaat, weet je zeker dat je weer zult vertrekken met een volle accu. Voor dagtochten in de regio is het ook ideaal; je rijdt op goedkope stroom en je hoeft onderweg nergens bij te laden. Het is tegenwoordig ook mogelijk om te kiezen voor een hotel onderweg met laadpaal, ideaal als je de reis in twee delen wilt gaan doen. Zorg er ook voor dat je thuis alvast noteert waar je onderweg bij wilt gaan laden. Zorg er ook voor dat je ook de juiste laadpassen beschikt, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan.

Betrouwbare elektrische auto

Als je met een elektrische auto op vakantie gaat en je wilt je caravan meenemen, wil je natuurlijk wel kunnen vertrouwen op je auto. Een auto waarop je zeker kunt vertrouwen, is de IONIQ 5. Deze auto heeft maar liefst 325 PK, een uitklapbare trekhaak en kan prima een caravan trekken. Met een caravan erachter, kun je bij deze auto rekenen op 338 kilometer actieradius, zonder caravan op 507 kilometer. Bekijk de video van deze krachtige elektrische Hyundai IONIQ 5. De ANWB heeft deze Hyundai IONIQ 5 uitgeroepen tot ANWB trekauto van het jaar, waardoor je kunt rekenen op een auto die zeer positief door de testen is gekomen. Zeker voor mensen die willen gaan voor zekerheid en wellicht voor het eerst op vakantie gaan met een caravan achter de elektrische auto, is deze auto absoluut een aanrader. ANWB Trekauto: Hyundai IONIQ 5, ga jij ook voor de winnaar?