Je auto repareren? Dat kan je zelf!

Je auto repareren? Dat kan je zelf!

Eenieder ondervindt wel eens problemen met zijn of haar auto. Een kapotte koplamp, een deukje in de bumper, krassen op de velg… ga zo maar door. Hoewel menig Nederlander de auto snel bij de garage neerzet, in de hoop op een leenauto, en ‘m na een dag of twee weer kan ophalen, zijn er een hoop (kleine) reparaties aan een auto die je prima zelf kan uitvoeren. Als je ervoor zorgt dat je de juiste auto onderdelen in huis haalt, welke vaak gewoon online te vinden zijn, en goed op zoekt hoe je zo’n reparatie nou precies uitvoert, ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je de auto naar een garagehouder brengt. En zeg nou zelf, eigenlijk is zo’n zaterdagochtend klussen aan je auto best rustgevend, toch? Lees snel met ons mee welke reparaties je prima zelfstandig uit zou kunnen voeren!

Het verwijderen van een deukje

Erger jij je ook al een tijdje aan een klein, of misschien zelfs wel wat groter deukje in je auto, en wil je deze er nu toch wel echt uithalen? Dat is eigenlijk zo gepiept, mits je de juiste materialen in huis hebt! Er zijn twee manieren hoe jij een deukje zou kunnen terugdraaien.

1. Wat heb je nodig? Luchtspray en een föhn. Maak de plek van het deukje goed warm door de föhn er een aardige tijd op te richten. Na het plaatsen van de föhn, gebruik je de luchtspray (welke je overigens gewoon bij een doe-het-zelf-zaak kan kopen) op dezelfde plek. Het warmteverschil zal ervoor zorgen dat het deukje terug zal springen.

2. Wat heb je nodig? Een waterkoker! Ja echt, je hoort het goed. Sproei wat kokend water op de deuk, als je geluk hebt zal je al snel merken dat het metaal zich ontspant en als vanzelf zijn oorspronkelijke staat zal aannemen! Lukt dit niet zo 1,2,3? Gebruik dan een wc-ontstopper en zet deze na het warm maken van de deuk op het plekje; kans is groot dat je de deuk er uit trekt!

Lampen vervangen

Echt, wanneer jouw lampen kapot zijn, is er niets zo gemakkelijk als deze zelf vervangen. Vaak staat in de handleiding van jouw auto zelfs hoe je dit zou moeten doen; bespaart je weer een ritje naar het industrieterrein plus een hoop vakman kosten…

Andere onderdelen vervangen

Bij een reparatie van een auto komt het vaak neer op het vervangen van een bepaald onderdeel. Wanneer je ervoor zorgt dat je de juiste onderdelen koopt, zijn de meeste onderdelen heel goed zelfstandig te vervangen. Maar! Kijk wel uit, als je je zelf er toch niet helemaal mee vertrouwd, raden we toch echt aan om het bij een garage te laten doen; veiligheid gaat immers boven alles