Hoe maak je een full speed WordPress website?

Hoe maak je een full speed WordPress website?

Ben je dol op snelle auto’s? Vind je het heerlijk om te kijken naar autosport op televisie? Dan is de kans groot dat de hoge snelheden die de auto’s hier behalen, je erg aan zullen trekken. Als raceauto’s langzaam zouden rijden, zou je er waarschijnlijk niet veel aan vinden. En dat is nu precies hoe het ook werkt met een website; is deze te traag, dan haken mensen gewoon af. Heb jij een website en is deze geprepareerd om full speed te gaan? Zo niet, dan hebben wij een aantal tips voor je, waarmee jouw website, de maximale snelheid gaat behalen!

Snelheid bepaalt eerste indruk

Wist je dat maar liefst veertig procent van de bezoekers binnen drie seconden afhaakt op een langzame site? De kans is zeer groot dat deze klanten nooit meer iets van je zullen kopen. Als de concurrentie wel een snelle website heeft, is de keuze tegenwoordig snel gemaakt.

Voorkom slechte recensies met een snelle website

Als bezoekers een slechte ervaring bij je hebben gehad, is de kans aanwezig dat ze deze ervaring met anderen gaan delen. Slechte recensies zorgen gegarandeerd voor minder klanten, bovendien kost het veel tijd om je reputatie weer op orde te krijgen. Voorkom dit en investeer in een snelle website.

Snelle website scoort hoger in Google

Een belangrijk criteria van Google als het gaat om de ranking, is snelheid. Hoe sneller je website is, hoe hoger je komt te staan in de ranking. En hoe hoger je staat in de ranking, hoe groter de kans is dat bezoekers jouw website gaan bezoeken en je producten gaan kopen.

Snelle website werkt conversie verhogend

Zorg dat cruciale onderdelen op je website, zo snel mogelijk zijn. Denk hierbij aan de opstartsnelheid van je site, maar ook bijvoorbeeld aan de laadtijd van afbeeldingen en filmpjes. Een hoge snelheid van een website wordt door veel bezoekers geassocieerd met betrouwbaarheid. Als bezoekers zich vertrouwd voelen op een website, gaan ze vaak ook over op kopen van je producten. Het werkt dus conversie verhogend!

Besteed het uit aan een professioneel bedrijf

Een WordPress website laten maken, kun je het beste uitbesteden aan een professioneel bedrijf. De reden hiervoor is dat als je een website wilt hebben, die echt past bij jouw bedrijf, hier best veel bij komt kijken. Denk hierbij aan de grafische vormgeving, het kiezen voor de juiste content, maar dus ook een zo hoog mogelijke snelheid van je website. Kies voor een professioneel bedrijf en besteed het uit, dan kies je voor zekerheid!