De voordelen van een elektrische tweedehands auto

De voordelen van een elektrische tweedehands auto

Het kopen van een nieuwe auto is erg spannend. Zeker wanneer je eraan denkt om een tweedehands auto aan te schaffen. De aanschaf van een gebruikte auto brengt enige risico’s met zich mee. Het is dan ook van groot belang om vooraf grondig op onderzoek uit te gaan naar enige gebreken. Als alles klopt, dan is het aanschaffen van een tweedehands auto geen probleem. Als je gaat voor een tweedehands auto kun je de kosten erg drukken ten opzichte van een nieuw model. Vooral wanneer je een elektrische auto aan  wilt schaffen kan er nogal wat geld bespaard worden. Wij hebben de voordelen van de aanschaf voor een elektrische auto voor je op een rijtje gezet!

Subsidie

Wanneer je een auto koopt die valt binnen de kleinere middenklasse dan kun je ook een subsidie genieten. Deze subsidie staat ook wel bekend als Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. Het is mogelijk om tot 2025 gebruik te maken van deze subsidie. Wanneer je een tweedehands elektrische auto koopt heb je recht op een bedrag van €2.000,-. Zo bespaar je dus niet alleen flink wat kosten op de aanschafprijs, maar kun je ook deze subsidie aanvragen.

Oplaadkosten besparen

Het rijden van een elektrische auto brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Zo kun je ervoor kiezen om een laadpaal voor thuis aan te schaffen. De tarieven voor het laden zullen dan op basis zijn van jouw energieleverancier. Dit kan nogal schelen ten opzichte van de tarieven die gerekend worden bij de openbare laadpalen. Het is eigenlijk altijd goedkoper als je zelf een laadpaal hebt. Als je weinig ruimte hebt, dan is een wallbox misschien een betere optie. Dit is een systeem dat geplaatst wordt aan de muur, zo heb je geen last van een laadpaal die in de weg staat. Een ander voordeel is natuurlijk dat je niet meer om een laadpaal hoeft te zoeken en de auto ten alle tijde op kunt laden. Zo kun je ‘s ochtends vroeg meteen de deur uit zonder zorgen.

Zelf energie opwekken

Als je nog meer geld wilt besparen, kun je er ook voor kiezen om eigen zonnepanelen te laten plaatsen. Op deze manier kun je kosten besparen en zelf op een duurzame manier energie opwekken. Natuurlijk is een investering nodig voordat je de voordelen kunt genieten. Toch is het de investering op lange termijn meer dan waard.